top of page
FLZD7409_edited.jpg

FOTONA HAIRestart - tretman za rast kose

Fotona HAIRestart je neinvazivna laserska stimulacija rasta kose koja koristi jedinstven fotona SMOOTH način rada za liječenje različitih poremećaja gubitka kose kod žena i muškaraca. Fotona SMOOTH laserski modalitet radi na optimalnoj infracrvenoj ErYAG valnoj duljini koja ima sposobnost neinvazivnog i neablativnog djelovanja laserske zrake nježno, sigurno i ciljano na mjesto dermalne papile gdje dlaka i nastaje.

Studije pokazuju da laserska toplinska zraka u vlasištu aktivira signalne puteve unutar kože, što rezultira proizvodnjom faktora rasta i novih proteina izvanstaničnog matriksa koji pokreću proces regeneracije. Ciklus kose potiče brži prijelaz telogene faze u anagenu, što rezultira povećanjem gustoće i debljine kose. Laserska terapija također povećava vazodilataciju i neoangiogenezu, čime se povećava protok krvi u dermalnoj papili.

 

Fotonin nastavak u obliku četke koji se koristi u tretmanu je izrazito ugodan na koži vlasišta i tretman je bezbolan . Može se koristiti kao pojedinačan tretman za stimulaciju rasta kose ili u kombinaciji sa drugim tretmanima koje koristimo za rast kose kao: PRP(plazma s aktiviranim trombocitima) , najnoviji polinukleotidi ili mezoterapijski kokteli. 

Vlasište je iza tretmana blago crveno a nakon par dana nastaje blago ljuštenje.

bottom of page